2016 San Antonio Spurs’ü Üstüne Can Ata Yazdı

401
2016 San Antonio Spurs'ü Üstüne Can Ata Yazdı
2016 San Antonio Spurs'ü Üstüne Can Ata Yazdı

NBA Followers sayfamızda NBA rekorlarını kıran San Antonio Spurs ile ilgili bir paylaşım yaptık ve 2015-2016 sezonunu için görüşlerinizi sorduk :

San Antonio Spurs, son 13 senede 5 kez NBA finaline çıktı ve bunların 4’ünde şampiyonluğu kazandı. En son 2014 yılında şampiyonluğa ulaşan Spurs’e bu sene bir de LaMarcus Aldridge katıldı ve şu an 34-6 ile ligin en iyi 2. takımı konumundalar.

Sizce bu sene nereye kadar giderler? Şampiyonluk gelir mi?

Ata Can Bulut da konu ile ilgili güzel bir yorum yazdı. Kendisinden de izin alarak yorumunu yayınlıyoruz :

Birkaç istatistik vererek başlamak istiyorum yazıma :

  • San Antonio Spurs, normal sezonda evinde oynadığı son 31 lig maçını kazandı . En son evinde kaybettiği normal sezon maçı , 10 ay önceki Cleveland Cavaliers maçıydı.

 

  • Sezona evinde 22 maçta 22 galibiyet ile başladılar . Batı Konferansı tarihinde bundan daha iyi bir başlangıça sahip tek takım 26 maçla 1977-1978 yılındaki Portland Trail Blazers.

 

  • Evinde oynadıkları maçlarda rakiplerine attıkları fark ortalama 16.1 sayı. Bundan daha iyi bir ortalamaya sahip tek takım 17.1 sayı farkıyla 95-96 sezonundaki efsane Chicago Bulls takımı.

 

  • İlk 40 maç babında, San Antonio franchise rekoru olan bir başlangıç yaptı : 34 galibiyet, 6 mağlubiyet.

 

  • 100 pozisyon başına ligin en az sayı yiyen takımı 93.5 sayı ile Spurs. Ligin bundan önce gördüğü en iyi savunma istatistiği bilin bakalım kime ait? 100 pozisyon başına 91.5 sayıya izin veren 2003-2004 Spurs’üne.

 

  • Maç başına atılan fark olarak NBA tarihindeki en iyi istatistiklere sahip Spurs şu anda. Rakiplerine attıkları 14.1 sayı fark NBA rekoru.

Birkaç sayısal veriden sonra asıl konuya gelmek istiyorum. San Antonio Spurs, basketbol sporunun sözlük anlamıdır. İdeale yakın bir verimle, harika bir mühendislikle aheste aheste inşa edilmiş, harika bir basketbol çeşmesidir. Öğrenmeye ve başarıya aç winner oyuncular, bu basketbol çeşmesinin nimetlerinden sonuna kadar faydalanırlar.

Bir akşam ilk 5’ten 2 tane as oyuncusunu dinlendirmek, buna rağmen rakibe 20 sayı fark atmak her NBA takımının harcı değildir. Cleveland’ın Lebron James’i dinlendirip de fark atmayı bırakın, maç alabileceğini düşünen var mi? Ya da Golden State Warriors örneğini dün bize sunduğu şekilde, en iyi ikinci oyuncusunu oynatmazken konferans diplerinde olan bir takıma fark atabilir mi? Yenilme ihtimali bile var, ki dün yenildiler zaten. Oklahoma City Thunder’ın Kevin Durant olmadan ne kadar sıradan olduğuna değinmiyorum bile.

Sözün özü, basketbolu takım sporu halinde en iyi, en verimli oynayan San Antonio Spurs sezonun ilk yarısında. Normal sezonda 1.’lik şansları kalmazsa son 5-6 maça pek asılacaklarını sanmam. Keza playofflara dinç girmek namına Popovich oyuncuları dinlendirecektir aktif olarak. Ayrıca OKC, GSW ve Los Angeles Clippers ile bir yığın maç oynayacak Spurs, yüzdeleri biraz düşecektir ama gerçek şu ki, NBA tarihine adını altın harflerle kazıyan bir takımın, bu üst düzey performansını sürdürmesi durumunda, diğer takımların şansı en iyi ihtimalle %49’dur.

Ata Can Bulut

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz