2016 NBA Şampiyonu Hangi Takım Olacak

889
2016 NBA Şampiyonu
2016 NBA Şampiyonu

NBA Finallerine günler kaldı, dün aksam oynanan Golden State – Oklahoma City maçı ile Batı Konferans Final serisi 3-3’e geldi. Warriors-Thunder serisini göz önünde tutarak sizlerle biraz olasılık hesaplamaları hakkında bilgi paylaşımında bulunmak istiyorum.

Şüphesiz Nate Silver ve fivethirtyeight.com ekibi şimdiye kadar basketbolda, NBA’de en iyi tasarlanmış olasılık hesaplama ve galibiyet yüzdelerini açıklayan websitesini yarattılar. Hazırladıkları içeriğe göre 7. maçtaki kazanma ihtimalleri şöyle görünüyor :

Warriors : % 68

Thunder : % 32

NBA Şampiyonluğu İçin İhtimaller

Yine aynı sitede 2016 NBA şampiyonluğu için Golden State Warriors favori görünüyor. NBA şampiyonluğu için ihtimaller ise şöyle :

Golden State Warriors : % 46

Cleveland Cavaliers : % 36

Oklahoma City Thunder : % 18

 

2016 nba şampiyonu hangi takım olacak
2016 nba şampiyonu hangi takım olacak

Basketbol analitiği ile uğraşan bir uzman olarak tabii ki asla tek bir veri noktasına bağlı kalarak hareket edilemez. Bu yüzden gerek canlı gerekse geçmiş verileri en iyi işleyen ikincil nokta olarak arkadaşım Michael Bueoy’un websitesindeki verilere göz atarak yapmaya özen gösteriyorum (http://stats.inpredictable.com/nba/).

Görünüşe göre Pazartesi günü oynanyacak GSW – OKC Batı Konferans serisinin son maçı ve Playofflar genelinde Cleveland Cavs dahil olacak şekilde üç takımın kazanma olasılıkları hakkında erişebileceğiniz tablo:

Yukarıdaki tablolardan da görülebileceği gibi GSW, NBA şampiyonluğu için %46 olasılıkla varabileceği ihtimalini taşıyor.

Curry, Thompson
Durant, Westbrook
James, Irving

Tüm kısa oyuncu ikilileri arasında saha verimlilik oranlaması arasında ilk sırada GSW, ikinci sırada CAVS ve son sırada OKC yer alıyor.

Dün akşam gösterdiği performans ile Klay Thompson NBA Playofflarında şimdiye kadar oynayan ve takımının kazanma olasılığını tek başına yukarıya çeken oyuncular sıralamasında 53%lük bir performans ortaya koyarak GSW’ın en dikkat çeken oyuncusu olarak ön plana çıkıyor.

İkinci sırada Lebron James 51.3% yüzde ile takip ederken üçüncü sırada 50.8% ile Kevin Durant ve dördüncü sırada Stephen Curry 50.7% ile yer alıyor. Russell Westbrook bu sıralama tablosunda ise 10. sırada 49.8% ile yer alıyor.

MSc. Ermay Duran
Advance Pro Basketball
http://advanceprobasketball.com

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz