2015 NBA MVP Sıralaması

977
NBA MVP Sıralaması 2015
NBA MVP Sıralaması 2015

24 Mart 2015 Güncellendi : NBA’de sezonun büyük kısmını geride bıraktık, her takım 82 maçlık ligin yaklaşık 70’sini yaptı . MVP yarışı da tüm hızıyla devam ediyor. Güncel NBA MVP sıralamasında 2015 adaylarının performanslarını ve bu sezon ulaştıkları kşisel istatistiklerini ve takımlarının durumunu inceleyeceğiz. Kendi yorumumla beraber listeyi oluşturuyorum, siz de fikirlerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.

NBA MVP Sıralaması Şubat 2015

All-Star haftasonu etkinliklerinden önce NBA MVP sıralamasında Stephen Curry önde görünüyordu ve James Harden ile çekişiyordu. Hatta bir çoğuna göre ikisinden birinin MVP olacağı neredeyse kesindi bile ama zaman bu düşünceleri değiştirdi. Birkaç haftaya kadar 1. sırada bulunan Curry, 3.’lüğe düştü ve sonra 2.’liğe yükseldi; James Harden ise 1. sırada yer aldı. LeBron James ve Russell Westbrook da yarışın içine girince heyecan daha arttı. Geçen senin MVP’si Kevin Durant’ın sakatlığından dolayı bu yarışın içinde olmaması da diğer adayların şansını biraz daha arttıyor. LeBron bu hafta 2. sıraya yükselirken, 4. sırada Russell Westbrook konumlandı. 5. sırada ise Los Angeles Clippers’tan Chris Paul yer alıyor.

1. James Harden

Bu sezon Houston Rockets’ın oynadığı 70 maçın 68’sinde görev alan James Harden, 26,9 sayı ortalaması ile oynuyor. Harden sadece sayı atmıyor, bunun yanında 7 asist ve 5,8 ribaunt ortalaması ile takımına büyük katkı sağlıyor. Konferansta 3. sırada bulunan Rockets’ın en önemli oyuncusu konumunda olan James Harden, gösterdiği istikrar ile de büyük takdir topluyor. James Harden, NBA MVP sıralamasında üst sıraları bırakmayacak gibi.

2. Stephen Curry

Uzun süre listede 1. sırada bulunan Stephen Curry, 3. sıraya düştüğü yarışta 2. sıraya yükseldi. Son 10 maçının 9’unu kazanan Golden State Warriors, 70. maçlar sonunda şu an Batı Konferansı’nın ve tüm ligin en iyi galibiyet derecesine sahip. Sezonun bitmesine 12 maç kala konferanstaki en yakın rakibine 8 galibiyet, tüm ligde ise en yakın rakibine 4 galibiyet fark atan Golden State Warriors da Stephen Curry de sezonu lider olarak bitirmek istiyor. Stephen Curry bu sene 23,3 sayı, 7,9 asist ve 4,3 ribaunt ortalaması ile oynuyor. GS Warriors’un ligi en iyi galibiyet derecesi ile bitireceğini de düşünürsek Curry, son maçlarda vites arttırarak MVP yarışında daha da iddialı hale gelecektir.

3. James LeBron

3. sırada yer alan LeBron James, Ocak ayının ortasında ve Şubat ayı boyunca Cleveland Cavaliers’ın 18-2’lik bir yüzde sağlamasında da en önemli katkıyı vermişti. Cleveland şu an Doğu’da 2. sırada ve ligi de 2. sırada bitirecek gibi görünüyor. Takımın burada bulunmasında en çok katkısı olan oyuncu LeBron James NBA MVP yarışını bırakmayacaktır. Bu sezon 25,9 sayı ortalaması, 7,3 asist ve 5,8 ribaunt ortalaması ile oynuyor.

4. Russell Westbrook

Westbrook, bu hafta da 4. sırada. Son dönemlerdeki istatistikleri ve yaptığı triple-double’lar ile dikkatleri üstüne geçen Russell Westbrook, sezonun büyük kısmında konferansında ilk 8’e giremeyen takımı Oklahoma City Thunder’ı da playoff sınırından içeriye atmayı başardı. Şubat ayında üst üste 7 maç kazanarak Batı Konferansı’nda 8. sıraya yükselen OKC’de Şubat ayı içinde 3 triple-double yapan Westbrook aynı zamanda 4 senedir ilk defa 5 maç üst üste 20 sayı ve 10 asist rakamlarına ulaşan tek oyuncu oldu. Tam 4 sene önce önce de bu rakamlara yine kendisi ulaşmıştı. Bu sezon şu ana kadar tam 10 kez triple-double yapan Westbrook 27,5 sayı ortalamasıyla sayı krallığında da lider. Russell Westbrook, 8,7 asist ve 7,3 ribaunt ortalamasıyla oynuyor.

NBA sayı sıralamasında 1. durumda olması ve diğer müthiş performansından dolayı Russeel Westbrook için ayrı bir konu yazmamız gerekiyordu ve bu sezonki performansı ve yaptığı tüm triple-double istatistiklerini ayrı bir sayfada detaylı bir şekilde yazdık. Russell Westbrook’un Durdurulamaz Yükselişi konusunu da mutlaka okuyunuz.

5. Chris Paul (Los Angeles Clippers)

Son dönemdeki çıkışı ile Chris Paul listenin 5. sırasında kendine yer buldu. 46-25’lik galibiyet derecesi ile 2. sıradaki Memphis’in 4 galibiyuet, 3. sıradaki Houston’un 2 galibiyet ve 4. sıradaki Portland’ın 1 galibiyet gerisinden 5. sırada yer Los Angeles Clippers’ın point guardı bu sene 18,8 sayı, 10,1 asist ve 4,7 ribaunt ortalaması ile oynuyor.

6. LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) 
7. Jeff Teague (Atlanta Hawks)
8. Marc Gasol (Memphis Grizzlies)
9. Anthony Davis (New Orleans Pelicans)
10 . Paul Gasol (Chicago Bulls)

 

NBA MVP 2015
NBA MVP 2015

Jeff Teague 5.’likten 7. sıraya düştü.

Doğu Konferansı’nda lider ve NBA’in en iyi 2. galibiyet yüzdesine sahip takımı olan Atlanta Hawks’un en önemli oyuncularından olan Jeff Teague, bu hafta 1 basamak geriliyor. Doğu Konferansı’nda en yakın takipçisi olan Toronto Raptors’a 8 galibiyet fark atan Hawks, bulunduğu yerde rahat ama Golden State Warriors’u da geçip ligin lideri olmak istiyorlar. Takımın en önemli oyuncularından olan Jeff Teague bu sene, 4 maç kaçırdı; 53 maçta 16,7 sayı ortalaması, 7,3 asist ve 2,5 ribaunt ortalaması ile oynuyor.

 

NBA MVP Sıralaması 2015
NBA MVP Sıralaması 2015
NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

2 YORUMLAR

  1. Bu yarışın sonunu ben de çok merak ediyorum. James Harden, Lebron James, Stephen Curry ve Russell Westbrook 4’lüsünden 24 farklı sıralama çıkar herhangi bir sıralamada da biterse şaşırmam.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz