2010 Sonrası Alınan En İyi Karar: Doğu Konferansı-Atlantik

473
NBA
2010 Sonrası Alınan En İyi Karar: Doğu Konferansı-Atlantik

NBA takımları sportif başarılarının yanı sıra bu başarıların elde edilmesine zemin hazırlayan teknik kararlarla da pek çok kez gündeme geliyor. Takımlar adına her şey kötüye giderken gerçekleşen bir takas, draft veya sözleşme feshi işleri kısa sürede yola sokabiliyor. Doğu ve Batı Konferansı Grupları Atlantik-Güneydoğu-Merkez-Kuzeybatı-Güneybatı-Pasifik olmak üzere 6 bölümden oluşan bu serimizde de 2010’dan günümüze takımların aldığı en iyi kararlara değineceğiz.

Serimizin ilk bölümü Doğu Konferansı-Atlantik takımlarını incelemeye başlamadan önce takımların aldığı bir karar olmasa da Doğu Konferansı geneli için en iyi karar konusunda tercihim LeBron James’in Batı’ya gitmesi olurdu herhalde.

Toronto Raptors: Kyle Lowry Takası

Memphis Grizzlies tarafından 2006’da, 24.sıradan draft edilen Lowry, burada yaklaşık 3.5 sezon geçirdi.  Daha sonra Houston Rockets’in yolunu tutan Lowry, burada da fazla kalmadı ve Toronto’ya takaslandı. Böylece Toronto, Kyle Lowry ve DeMar DeRozan ikilisi ile bir ivme yakalamış oldu. Son 4 sezonda da All Star olma başarısı gösteren Lowry’in, yeni takım arkadaşı Kawhi Leonard’la nasıl bir uyum yakalayacağı ise merak konusu.

Kyle Lowry’in Toronto Raptors İstatistikleri: 17.8 sayı, 6.8 asist, 4.9 ribaund

Philadelphia 76ers: Tanking

76ers uzunca bir süredir ligin dibine demir atmış durumdaydı. Hal böyle olunca bu başarısız sezonlarını fırsata çevirmek isteyen Doğu ekibi, Tanking’e başvurdu. Tanking meyvelerinden de fazlasıyla yaralanan Philadelphia, uzunca bir süre lige ambargo koyabilecek Joel Embiid, Ben Simmons ve Markelle Fultz gibi isimleri draft etti. Genç kadrosu ile beklentileri de aşan 76ers,  normal sezonu da 52 galibiyet ile tamamladı. Philadelphia 76ers en son +50 galibiyeti Allen Iverson’lı 2000-20001 sezonunda elde etmişti.

Joel Embiid’in Philadelphia 76ers İstatistikleri: 22.0 sayı, 2.8 asist, 9.9 ribaund

Ben Simmons’ın Philadelphia 76ers İstatistikleri: 15.8 sayı, 8.2 asist, 8.1 ribaund

Markelle Fultz’un Philadelphia 76ers İstatistikleri(14 maçta): 7.1 sayı, 3.8 asist, 3.1 ribaund

Brooklyn Nets: D’Angelo Russell Transferi

Umutların, hayallerin, inancın tükendiği Doğu ekibinde nadir de olsa güzel şeyler oluyor. Los Angeles Lakers’taki genç guard rotasyonuna kendini kabul ettiremeyen D’Angelo, Brooklyn Nets ile bu sezon başında sözleşme imzaladı. Kadro yapılanmasını bir türlü gerçekleştiremeyen Nets adına D’Angelo Russell gelecek vadeden, üzerine takım inşa edilebilecek bir aday olarak ön plana çıkıyor.

D’Angelo Russell’ın Brooklyn Nets İstatistikleri: 15.5 sayı, 5.2 asist, 3.9 ribaund

New York Knicks: Phil Jackson’ını Kovmak

New York Knicks 2014 yazında, 5 yıl-60 miyon dolarlık bir kontratla Phil Jackson’ı basketbol operasyonları başkanı olarak göreve getirmişti. Jakson’la kulübün eski günlerine döneceği düşünülse de görevindeki ilk sezonunu iç karartıcı bir tablo ile tamamladı. New York Knicks, 2014-2015 sezonunda sadece 17 galibiyet alabildi. Devam eden sezonlarda da alınan ortlama 30 galibiyet ve teknik açıdan verilen kötü kararalar yol ayrılığını hızlandırdı. Phil Jackson’ın bu süreç içerisinde özelikle Carmelo Anthony ve Kristaps Porzingis’le yaşadığı sorunlar takım içi rahatsızlıkları tavan yaptırmıştı. Tüm bunların üzerine bir de Jackson’ın, Porzingis’i takaslamak istemesi bardağı taşıran son damla oldu. Böylece Phil Jackson’ın 2017 sonunda sözleşmesi feshedildi.

Boston Celtics: Kyrie Irving Takası

Cleveland Cavaliers ile 4 kez üst üste Finaller’e kalıp, 1 de şampiyonluk yaşayan Kyrie Irving, organizasyondan beklediğini tam olarak almadı. Takıma LeBron James’in katılması ile “lider oyuncu” vasfını üstlenemeyen Irving, takımdan takasını istedi. Neticede Boston’a takaslanan Irving, normal sezon sonuna doğru bir sakatlık yaşayıp playoff’ları kaçırsa da takımı adına oldukça verimli bir sezon geçirdi.

Kyrie Irving’in Boston Celtics İstatistikleri: 24.4 sayı, 5.1 asist, 3.8 ribaund

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz