Ergin Ataman:”Biz Olamazsak Fenerbahçe’nin EuroLeague Şampiyonu Olmasını İsterim”

714
Anadolu Efes
Euroleague'in Ergin Ataman İçin Hazırladığı Özel Video ve Özel Röportajlar

Anadolu Efes’in başarılı koçu Ergin Ataman, “CNN Türk’te Hafta Sonu” programına konuk oldu. Tecrübeli koç, gündem yaratacak önemli açıklamalarda bulundu.

“Final Four’u 300’e yakın ülke canlı olarak veriyor. Çok önemli bir organizasyon. Belki de 1 milyar insanın izleyeceği bir organizasyonda 2 Türk takımının olması müthiş bir şey. Türk sporu açısından çok önemli bir olayda yer alacağız.

Fenerbahçe son 5 yıldır Final Four’a kaldığı için bu kanıksanmıştı. Fakat Anadolu Efes, ülkemizde hep ekoldü. Son yıllarda ‘Efes artık Avrupa’da bir şey yapamaz’ gibi bir algı vardı. Bu sene Final Four’a kalmamız çok anlamlı oldu.

Hem takım olarak bir aile olduk hem arkamızdaki 16.000 kişi ile aile olduk. Bir o kadar kişi de maça gelemedi. Herkes bizi tebrik etti. Çok keyifli ve güzel oldu.

Fenerbahçe taraftarı tabii ki daha fazla olacak. Bizim de 1000-2000 civarı taraftarımız Final Four’da olacak. Buradan Cumhurbaşkanımızı da davet ediyorum. Siyasilerimizi de davet ediyorum. Orada gövde gösterisi yapalım.

Ben Anadolu Efes koçu olarak şampiyon olmayı isterim. Ama biz olamayacaksak tabii ki Fenerbahçe Beko şampiyon olsun. Zaten iki takımdan biri final oynayacak.

Son 3 yılın şampiyonu Final Four’da olacak. 4. takım da biziz. Takımlar arasında pek bir fark göremiyorum ama İspanya’da olacağı için Madrid taraftarları akın akın gelecektir. Finalde kim çıkarsa, Fenerbahçe ya da biz, CSKA daha uygun bir rakip olacaktır.

Fenerbahçe’yi Avrupa’da en fazla zorlayacak takım anadolu Efes. Bu sezon Fenerbahçe’yi 6 maçın 3’ünde yendik. Avrupa’da bunu yapan başka takım yok. Kısa oyuncularımızın yaratıcılığı ve uzunların mücadelesiyle Fenerbahçe’ye ters gelen bir takımız.

EuroLeague’de şampiyon olan takıma 3 milyon euro civarı bir para gelir. Fakat en önemlisi prestij. Fenerbahçe 4-5 senedir basketboldaki başarısıyla ayakta duruyor. Fenerbahçe de belki getirisi giderleri karşılamıyor ama prestij olarak çok önemli. Devletin de katkıları var ama keşke daha çok yatırım olsa. Futbola verilen yayın paralarının yaklaşık %1’i basketbola harcanıyor.

Oyuncu yetiştirme konusu, bazı kurallarla sağlanabilir. Geçmişte 3+2 kuralıyla oyuncular kendilerini geliştirmişti. Şu an maalesef Türk oyuncular, yabancıları 2-3 dakika dinlendirmek için kullanılır hale geldi.

Futbolda İngiltere takımlarına bakıyorsunuz, İngiliz oyuncu yok. Sırf yerlilerle oynamak için kalitesiz bir takımla sahaya çıkarsanız, sonucu elde edemezsiniz. Önemli olan kaliteli oyuncuları yetiştirebilmek.

Hidayet benim oyuncumdu. Bazı kırgınlıklar olabilir, normal. Tecrübesiz başladılar, belki hazır olmadan geldiler ama bu süreçte tecrübe kazandılar. Milli takım zamanında bazı sıkıntılarımız olmuştu. Zaman zaman konuşuyoruz, aramızda bir problem yok.”

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz